КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 04:05

Головна » Архів матеріалів

      Сьогодні, 19 серпня, православні і греко-католики відзначають свято Преображення Господнього, у народі йменоване Яблучним Спасом.

       Сьогоднішнє свято нагадує про Преображення Ісуса Христа на горі Фавор - подію, що сталася за 40 днів до розп'яття Спасителя. Три апостола - Іоанн, Яків і Петро - побачили велич і славу Христа: як мовиться в Євангеліях, обличчя Спасителя стало подібним до світла блискавки, одяг - осяйним, як сніг.

       Сьогодні свято нагадує людям про необхідність змінюватися духовно. У цей день освячують яблука та інші фрукти і овочі нового в ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: adminob | Дата: 19.08.2012

     17 серпня 2012 року, у рамках Всеукраїнської акції "Нові стандарти - нова школа" до нашого міста завітала делегація освітян Золотоніського відділу освіти Черкаської області. Гостинно всіх зустрів міський голова - Левченко О.М., заступник Обухівського міського голови - Шимоненко В.О., начальник управління освіти - Мигаль М.Л., головний спеціаліст - Коваленко А.С. та голова міської організації Профспілки  - Фесан Л.П. у стінах Обухівської міської ради.

     Під час перебування у місті освітяни мали змогу ознайомитися з організацією навчально-виховного процесу навчальних закладів міста, з р ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: adminob | Дата: 17.08.2012

  Маковея (Перший Спас, Спас на воді, Медовий спас) - народна назва православного свята Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього, або Свято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці, яке відзначають у перший день Успінського посту 14 серпня.

  Це свято прийшло до нас з Візантії. де було встановлене не пізніше ІХ ст. Воно полягає в перенесенні з імператорського палацу до храму Софії частини хреста Господнього, що збереглася. Протягом двох тижнів цю святиню носили по Константинополю з метою "відвертання хвороб", для очищення міста від злих духів, які за давніми віруваннями приносили епідемії страшн ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Додав: adminob | Дата: 14.08.2012

     22 червня о 10 годині пройшов траурний мітинг до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, у якому взяли участь жителі міста.

     Указом Президента № 1245/2000 від 17.11.2000 року день 22 червня відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Цей день засновано у пам'ять про початок Великої Вітчизняної війни, що забрала десятки мільйонів людських життів.

     Скорботний список населених пунктів України, стертих з лиця землі гітлерівцями, включає понад 250 сіл. Жертвами окупантів ставали не тільки особи, причетні до руху ... Читати далі »

Переглядів: 398 | Додав: adminob | Дата: 25.06.2012

         Сьогодні,1 червня, вся спільнота сіяткує Міжнародний день захисту дітей. 

         Святкують це свято щорічно, а засноване воно було в листопаді 1949 року у столиці Франції місті Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше свято "Міжнародний день захисту дітей" відзначали у 1950-му році. Крім цього дня дітям присвячені "Всесвітній день дитини" (20 листопада) та "День захисту дітей Африки" (16 червня). 

          Зі святом Вас, дорогі діти. Хай здійсняться всі ваші бажання!

Переглядів: 410 | Додав: adminob | Дата: 01.06.2012

    30 травня Кагарлицька земля вітала учасників обласної спартакіади з волейболу (жіночі команди) та футболу (чоловіки). На півфінальну гру до Кагарлику приїхали чотири команди із сусідніх районів: м. Обухова, Обухівського району, м. Рокитно. Вболівальники побачили хорошу гру. Після зустрічі команд перемог ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: adminob | Дата: 01.06.2012

       

     23 травня відбувся семінар учителів світової літератури м. Обухова. Закінчується навчальний рік, який приніс і перемоги, і невдачі. Тому вчителі міста підвели підсумки ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з світової літератури, вказали на недоліки в роботі та шляхи їх подолання. Філологи ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 поділились педагогічними надбаннями, презентували методичні розробки уроків. Жевага О.М., керівник ММО учителів російської мови м. Обухова, виступила з доповіддю: методичні рекомендації на тему "Специфіка вивчення перекладних творів у процесі викладання шкільного курсу світової літератури". І як підсумок, ШМО учителів світової літе ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: adminob | Дата: 24.05.2012

                                                           Ось і настала ця урочиста, святкова і хвилююча хвилина. Ще мить і отримають одинадцятикласники атестати, розпочнеться доросле самостійне життя. Яким воно буде для кожного випускника? На це зараз не можна дати відповідь. Але кожен із них буде гідним громадянином своєї країни.  Попереду здача ЗНО, вступ до вузу, нові знайомства, враження. То ж бажаємо нашим дорогим випускникам зеленої вулиці, віри в себе, наснаги, наполегливості, здоров"я. В добру путь!!!        ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: adminob | Дата: 12.05.2012

    Cьогодні в цей світлий і святий день, дорогі ветерани, учасники бойових дій, трудівники тилу, від усієї душі вітаємо Вас, Ваших рідних та близьких із знаменним днем -Днем Перемоги!

    Цей вікопомний день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйони нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянського обов"язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто пі ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: adminob | Дата: 08.05.2012

   Сьогодні, 3 травня, на шкільних майданчиках шкіл міста Обухова пролунав останній дзвоник для одинадцятикласників. Вся шкільна родина зібралась, щоб побажати випускникам віри у майбутнє, творчих звершень, успішної здачі ЗНО, благополуччя, щастя. Виступали батьки, учителі, першокласники. Попереду у випускників доросле, самостійне життя. Тепер їм доведеться самостійно приймати рішення, відстоювати свою думку. То ж щасливої дороги, дорогі наші випускники!

Переглядів: 422 | Додав: adminob | Дата: 03.05.2012

« 1 2 ... 34 35 36 37 38 39 40 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz