КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 15:39

Головна » Архів матеріалів

      27 квітня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 м. Обухова підготувала і провела міський семінар для учителів української мови та літератури. Школа гостинно відчинила двері гостям.  Учителі-філологи  шкіл міста відвідали шкільний музей, який створив Майко М.В. Більшість експонатів створені руками Миколи Володимировича: це і млин, і метальна машина, і садиба з Чернігівщини, і машина, що забиває кілки у воду та багато іншого. З яким захопленням розповідав Микола Володимирович про музей, демонстрував роботу млина, метальної машини. На мить всі ми опинилися у тій до ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Додав: adminob | Дата: 02.05.2012

       19 квітня спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням української мови та літератури імені А.С. Малишка міста Обухова гостинно прийняла учасників (методистів районних та міських методичних кабінетів, центрів, які координують роботу вчителів географії, економіки, київщинознавства) обласного науково-практичного семінару "Створення оптимального навчального середовища на засадах особистісно зорієнтованого й компетентнісного підходів до вивчення географії, економіки та київщинознавства". Привітав гостей заступник мера Рогоза Віктор Іванович. У роботі семінару взяли участь:

Совенко В.В., який відкрив семінар і вказав на мету т ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: adminob | Дата: 21.04.2012

   З метою популяризації здорового способу життя, організації фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах, підвищення  рухової активності та зміцнення здоров'я учнів, популяризації та розвитку футболу були проведенні районні та міські змагання з футболу. І етап змагань було проведено і у місті Обухові, у якому взяли участь 4 команди навчальних закладів міста. Переможцем стала команда загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 м. Обухова. 

   3 квітня було проведено ІІ етап змагань у смт. Козин, де команда юних футболістів міста зустрілась із командою-переможн ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: adminob | Дата: 07.04.2012

   Перед кожним із нас у свій час поставало питання: куди йти вчитися? яку обрати професію, адже скільки їх. А де та одна? Саме  орієнтаційні професійні заходи приходять на допомогу учням. 

  Вже стало традицією проводити змагально-орієнтаційний професійний захід серед учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів 

м. Обухова у 2012 році "Обери майбутнє". Організаторами КВК є міськрайонний центр зайнятості та управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради. У змаганні взяли участь загальноосвітні школи та гімназія міста.

      Кожна із команд р ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: adminob | Дата: 21.03.2012

 

                           

                                                                                Дорогі спілчанки!

      Сердечно вітаю Вас із найпрекр ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: adminob | Дата: 07.03.2012

    Мова -це найцінніше з надбань народу, духовний скарб нації. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації і робить їх єдиним цілим.

    Починаючи з 2000 року 21 лютого відзначається як Міжнародний День рідної мови. "Це - день, підтримки мовного та культурного різноманіття та багатомовності", проголошений на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня - 17 листопада 1999 року в Парижі.

    Оскільки з 6 тисяч розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є кл ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: adminob | Дата: 22.02.2012

        15 лютого християни східного обряду відзначають Стрітення Господа Нашого Христа.

        Стрітення відзначається на 40-й день після дня народження Ісуса Христа. Урочисто відзначати його почали з кінця V століття. Відзначають його в пам*ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після Його народження.

  ... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: adminob | Дата: 15.02.2012

  

   За церковним календарем 2 лютого вшанування преподобного Єфимія Великого, Єфимія схимника Печерського, Лаврентія затворника Печерського, Єфимія Сянжемського, мучениць Іхну, Пінну, Римму, Вассу.

   У народі цей день називали "Юхимкині заметілі". Саме по них - заметілях - наші пращури й передбачали погоду на найближчі дні.

   Отже, якщо цього дня мете заметіль, то весь Масляний тиждень буде із заметілями. День похмурий - очікуйте пізньої заметілі. А якщо 2 лютого опівдні було сонце, то весна буде ранньою.

   Ще однією цікавинкою, що прийшла до нас із заходу, є Пенсільванська традиція будити цього дня бабака. Якщ ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: adminob | Дата: 02.02.2012

   

    2 лютого у дошкільному навчальному закладі "Пролісок" відбувся семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів на тему: "Розвиток дрібної моторики" у дошкільному віці, розглянуто її вплив на нейрофізіологічному рівні та значення у розвитку таких психічних процесів, як пам*ть, увага, уява, мислення та інші, виявлено, що розвиток дрібної моторики  має значний вплив на розвиток мовлення у ранньому віці. З даної теми виступила практичний психолог ДНЗ "Пролісок" Сидорнко Анастасія Володимирівна, яка зазначила: 

    спочатку розвиваються рухи пальців рук. Коли вони досягають достатньої точності, починається розвиток мов ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: adminob | Дата: 02.02.2012

        

      Сьогодні, 26 січня, у спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Обухова відбулася творча зустріч із Всеволодом Івановичем Ткаченком, головою творчої групи письменників-перекладачів Національної спілки письменників України.

       Всеволод Іванович познайомив учнів із творчістю, читав поезії французькою мовою та в перекладі українською, відповідав на запитання школярів. Учні школи декламували вірші, перекладені гостем, українською та французькою мовами. Найкращі читці поезій французькою мовою були нагороджені цінними подарунками.

    ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: adminob | Дата: 26.01.2012

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 40 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz