КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 14:41

Головна » 2012 » Лютий » 2 » Семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів м. Обухова
17:10
Семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів м. Обухова

   

    2 лютого у дошкільному навчальному закладі "Пролісок" відбувся семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів на тему: "Розвиток дрібної моторики" у дошкільному віці, розглянуто її вплив на нейрофізіологічному рівні та значення у розвитку таких психічних процесів, як пам*ть, увага, уява, мислення та інші, виявлено, що розвиток дрібної моторики  має значний вплив на розвиток мовлення у ранньому віці. З даної теми виступила практичний психолог ДНЗ "Пролісок" Сидорнко Анастасія Володимирівна, яка зазначила: 

    спочатку розвиваються рухи пальців рук. Коли вони досягають достатньої точності, починається розвиток мови. Розвиток рухів пальців ніби готує грунт для наступного формування мови.

    Повертаючись до анатомічних особливостей мозку, важливо зазначити: якщо порівняти площу рухових проекцій різних частин тіла, то виявляється, що близько третини всієї площі рухової проекції займає проекція кисті руки, яка розміщена дуже близько від мовної моторної зони. Величезна площа проекції кисті руки представлена наочно на малюнку. Це так званий гомункулюс (чоловічок) Вайлдера Пенфілда. На ньому проекція всіх частин тіла у руховій зоні показана не лише штрихами (їх розмір на схемі пропорційний розмірові проекцій частин тіла у корі), а й в образній формі. Територія проекції кисті й особливо великого пальця в передній і задній центральних звивинах кори великих півкуль мозку має майже таку ж саму протяжність, як і решти тіла.

Переглядів: 492 | Додав: adminob | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz