КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 15:30

Головна » 2011 » Травень » 12 » Про порядок подання податкових звітів профспілковими організаціями
11:41
Про порядок подання податкових звітів профспілковими організаціями

 

Інформуємо, що відповідно доПодаткового кодексу України профспілкові організації не пізніше 10 травня ц.р. мають подати до податкових органів за результатами Iкварталуцього року податковий звіт про використання грошових коштів неприбутковими установами й організаціями.

 

Акцентуємо Вашу увагу, що податковий звіт про використання грошових коштів неприбутковими установами й організаціямиза I квартал цього року подається за "старою" формою, яка діяла до прийняття Податкового кодексу України(тобто нова форма звіту, затвердженаНаказом Державної податкової адміністрації України від 31.01.2011 №56,подаватиметься, починаючи з II кварталу цього року).

 

При цьому, профспілкові організації заповнюють лише II частинуданого звіту у разі отримання оподатковуваних доходів.

 

Профспілкові організації повинні подавати Звіт неприбуткової організації і за відсутності оподатковуваних доходів із прокресленнями у відповідних рядках частини ІІ.

 

Зазначимо, що строки подання даного звіту (кожний квартал) стосуються також тих первинних профспілкових організацій, які не мають звільнених членів виборних профспілкових органів та не отримують доходів, що є об'єктом оподаткування, оскільки з набранням чинності Податкового кодексу України окремий порядок подання Звіту такими профспілковими організаціями втратив силу (раніше звіт подавався 1 раз на рік).

 

Задля  вирішення даного питання (щодо подання звіту 1 раз на рік) ФПУ проведено значну роботу. Зокрема, відповідну норму містить розроблений ФПУ законопроект, який внесено до Верховної Ради України Головою ФПУ, народним депутатом України В.Г. Хара (реєстр. № 8206 від 09.03.2011). Аналогічні пропозиції направлено ДПА України, Міністерству фінансів України, Кабінету Міністрів України та Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

Порозуміння щодо цього питання знайдено з ДПА України, яка підтримала профспілкову пропозицію стосовно подання вищезгаданими профспілковими організаціямиподаткового Звіту неприбуткових установ і організацій 1 раз на рік. Проте дана норма діятиме після прийняттявідповідних змін до Податкового кодексу України.

 

Крім цього, не пізніше 10 травня ц.р. профспілкові організаціїмають подати за новою формою звіт про суми податкових пільг, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг" від 27.12.2010 №1233.

 

         Для заповнення цього звіту слід користуватися довідникомпільг № 57, наданихчиннимзаконодавствомпо сплатіподатків, зборів, іншихобов’язковихплатежів станом на 01.04.2011. Звіт заповнюється щодо таких доходів, як членські внески та вiдрахуваннякоштiвпiдприємств, установ і органiзацiй на культурно-масову, фiзкультурну та оздоровчу роботу.

 

Також звертаємо Вашу увагу на те, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» від 07.04.2011 №3221-VIскасовано подання до податкових органів щомісячних податкових декларацій з податку на доходи фізичних осіб. Отже, відтепер на одну податкову звітність стало менше.

 

Крім цього, даним Законом передбачено, що податковий розрахунок № 1ДФ необхідно подавати лише при нарахуванні доходів платнику податків протягом звітного періоду. Втім, можливі ситуації, коли нарахування доходу в звітному кварталі не відбувається, однак дохід може виплачуватися, а разом із ним перераховується податок. Виходячи з форми розрахунку №1ДФ, його необхідно подавати тоді, коли є підстави для заповнення будь якої зі згаданих граф (3а, 3, 4а або 4), навіть якщо нарахування доходу не відбувається.

 

 

 

Соціально-економічний департамент ФПУ

 

 

 

 

Переглядів: 1841 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz