КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 08:26

Головна » Архів матеріалів
Єдність, свобода і незалежність – споконвічна українська мрія. Основа державності, якої намагалися позбавити цю частину земель всі її так звані сусіди, прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так сталося і на початку 1918 року. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. Більш того на тих територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР – Західноукраїнська Народна Республіка. Вже до кінця року, в грудні 1918, у Фастові, з гарячим бажанням втілити українську мрію в реалії, лідерам цих двох держав вдалося підписати своєрідний поєднувальний догов ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: adminob | Дата: 22.01.2016

Міністерством освіти і науки затверджено Календарний план підготовки та проведення ЗНО в 2016 році, яким визначено дати проведення тестування з кожного навчального предмета, а також дати проведення основних заходів, що супроводжуватимуть проведення тестування у наступному році. Документом визначено, що випускні шкільні іспити з української мови і літератури, математики та історії України, які в 2016 році будуть проведені у формі ЗНО, і результати яких за бажанням абітурієнтів можуть бути використані для вступу до ВНЗ, відбудуться у травні. Зокрема, основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня тестуванням з української мови і літератури. Тестування з математики буде проведено 11 травня, а з іст ... Читати далі »
Переглядів: 380 | Додав: adminob | Дата: 30.12.2015

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, зважаючи на позицію, висловлену під час парламентських слухань на тему «Правове забезпечення реформи освіти в Україні», що відбулися 9 грудня 2015 року, спрямувала лист до Верховної Ради України зі своїми зауваженнями та пропозиціями до проекту Рекомендацій. Зокрема, у листі наголошується, що видатки на освіту в існуючому обсязі забезпечують лише 40% потреби на оплату праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти в розмірах, гарантованих статтею 57 чинного Закону України «Про освіту». Середній розмір посадових окладів педагогічних працівників, з урахуванням їх підвищення на 18,8% з 1 вересня поточного року, ст ... Читати далі »
Переглядів: 372 | Додав: adminob | Дата: 14.12.2015

Життя сучасної людини сьогодні важко уявити без засобів масової комунікації (медіа). Людство є активним споживачем інформації, об’єм якої постійно збільшується. Величезна кількість телевізійних каналів, відео- та аудіопродукції, газет, журналів, сайтів в Інтернеті – все це невід’ємна частина сучасного суспільства. Щоденно світ медіа створює особливу медійну реальність, під впливом якої формується світогляд людини, її освіта, культура, життєві цінності. Час вимагає від усіх людей навчитися жити в інтенсивному інформаційному середовищі, добре орієнтуватися в інформаційному просторі, досконало володіти всіма можливими засобами комунікації. Діти та молодь найбільше піддаються інформаційному впл ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: adminob | Дата: 11.12.2015

25 листопада 2015 року відбулося розширене засідання Комітету з питань науки і освіти щодо обговорення проекту Закону України «Про освіту», розробленого Урядом та презентованого міністром освіти і науки Сергієм Квітом. До фахової дискусії долучилися народні депутати України – Олексій Скрипник, Олександр Співаковський, Володимир Литвин, Тарас Кремінь, представники громадських організацій, освітніх установ, навчальних закладів, роботодавців та батьківських комітетів. Профспілку освітян на засіданні представили Георгій Труханов – Голова Профспілки працівників освіти і науки України, Сергій Романюк – заступник Голови, Анатолій Цикалюк – голова Київської обласної організації Профспілки, Олекса ... Читати далі »
Переглядів: 438 | Додав: adminob | Дата: 27.11.2015

Голодомор – це страшна сторінка історії України, він призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР, був розрахований на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян. З 24.11.2015 по 28.11.2015 у НВК «СЗОШ I – III ступенів № 5 – ЗОШ І – ІІІ ступенів № 5» Обухівської міської ради Київської області пройшов тиждень пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Про жахливі сторінки історії згадали учні 5-11 класів на виховних годинах, на уроках історії. У 1-4 класах були проведені бесіди на тему «Страшні роки України». Учні 5-8 класів переглянули документальні фільми та активно обговорили по ... Читати далі »
Переглядів: 380 | Додав: adminob | Дата: 27.11.2015

17 листопада 2015 року у Києві відбувся VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України, який підбив підсумки роботи організації за п’ять років. У роботі заходу взяли участь Голова Профспілки Георгій Труханов, заступники Голови Профспілки Сергій Романюк та Любов Гарбаренко, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, народний депутат України Тарас Кремінь, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, Національний координатор Міжнародного бюро праці в Україні Сергій Савчук, делегати з’їзду від обласних організацій, закордонні гості – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти Мартін Рьомер, Голова Профспілки болгарських вчителів Янка Такева, ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: adminob | Дата: 18.11.2015

9 листопада – День української писемності та мови. Першим до нас приходить слово ще з маминою колисковою піснею, тихою казкою, доброю ласкою. Слово — найточніший вінець, яким можна доторкнутися до найніжніших рис в людському характері, до найпотаємніших куточків людської душі, до найсокровеннішого. Словом можна створити красу, а можна і спотворити. Школярі за допомогою слова відкривають таємничість і складність наук. Словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою. Це свято щороку вшановує вся наша держава. Щоб залучити дітей до джерел і витоків народної спадщини, підтримати у школярів інтерес до вивчення рід ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: adminob | Дата: 10.11.2015

Міністерством освіти і науки затверджено Календарний план підготовки та проведення ЗНО в 2016 році. Планом визначено дати проведення тестування з кожного навчального предмета, а також дати проведення основних заходів, що супроводжуватимуть проведення тестування у наступному році. У документі вказано, що випускні шкільні іспити з української мови і літератури, математики та історії України, які в 2016 році будуть проведені у формі ЗНО, і результати яких за бажанням абітурієнтів можуть бути використані для вступу до ВНЗ, відбудуться у травні. Зокрема, основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня тестуванням з української мови і літератури. Тестування з математики буде проведено 11 травня, а з іс ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: adminob | Дата: 09.11.2015

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 «Деякі питання проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (із змінами) зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО), в 2016 році проводитиметься з 5 травня до 10 липня. Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з ЗНО таких предметів: – українська мова і література; – історія України; – математика; – біологія; – географія; – фізика; – хімія; – англійська мова; – іспанська мова; – німецька мова; – російська мова ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: adminob | Дата: 26.10.2015

« 1 2 3 4 5 ... 39 40 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz