КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 16:33

Головна » 2013 » Грудень » 16 » Заява Президії Федерації професійних спілок України
15:40
Заява Президії Федерації професійних спілок України

10 грудня 2013 року Федерація професійних спілок України отримала вимогу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві, винесену на виконання Ухвали Печерського районного суду м. Києва, про заборону знаходитися у приміщеннях Будинку спілок на Майдані Незалежності, 2 будь-яким особам, крім працівників Підприємства «Господарське управління ФПУ» та охоронної фірми.
Таким чином, Федерація профспілок України, понад 40 всеукраїнських профспілок - її членських організацій, позбавлені можливості здійснювати свою основну функцію – захист прав та інтересів членів профспілок.
Президія Федерації професійних спілок України висловлює протест з цього приводу і заявляє, що заборона перебування у Будинку спілок керівників та працівників апаратів ФПУ, Київської обласної ради профспілок, всеукраїнських профспілок перешкоджає їх законній діяльності, взаємодії колегіальних органів ФПУ на всіх рівнях і фактично паралізує роботу профспілок.
Водночас, це створює передумови неконтрольованого використання Будинку спілок, ставить його збереження в цілому під загрозу.Більш того, обмежуються права членів профспілок на участь у діяльності профспілок, вільний доступ до профспілкових органів, що суперечить Конституції України, законам України, нормам Конвенцій МОП № 87 «Про свободу асоціації та захист права на організацію» та № 98 «Про застосування принципів права на організацію і ведення колективних переговорів».
Президія ФПУ інформує Президента України, Міністерство юстиції України, Міністерство внутрішніх справ України, Генеральну прокуратуру України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про реальну загрозу профспілковим правам та веденню профспілкової роботи в цей складний для України час і звертається з вимогою невідкладно вжити заходів щодо відновлення повноцінної діяльності ФПУ, яка об’єднує майже 8 млн. членів профспілок.

                                                                                                                                                                                                         13 грудня 2013 р.,м. Київ

Переглядів: 307 | Додав: adminob | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz