КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 

Форма входу


Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 22:35

Головна » 2013 » Травень » 12 » Все до серця матері горнеться
19:50
Все до серця матері горнеться

          Матуся! Нема святішого і дорожчого слова для кожного з нас. З ним ми усвідомлюємо себе, з ним живемо, його вимовляємо у наважчі для нас хвилини. І нема на цій землі вищого обов’язку, як обов’язок синівський або обов’язок дочки, вміщає він для нас цілий світ. Мамина любов, мамина ласка супроводжують нас усе життя – від першого кроку немовляти до самої старості. Адже мама, як дивна – предивна музика, хвиля за хвилею зливає з душі тугу і втому, надихає до творчості і любові. Вона як молитва оберігає нас, прощає гріхи, закликає до життя і спокуси. Бо все прекрасне на землі від матері. З першої хвилин життя схиляється над нами обличчя мами. Її руки колихали нас малими, її подих зігрівав нас бережно і лагідно. Саме в колискових піснях втілився образ жінки, чиє ніжне серце переповнене любов’ю до дитини. І навіть найсвятіше почуття до Батьківщини неодмінно пов’язане з маминою піснею.

         У цього свята давня історія, пов’язана з долею американської дівчини – Анни Доларвіс. Вона рано втратила найдорожчу людину – маму. Серед кривдних сирітських будинків вимріяла Анна думку: люди повинні мати єдиний день на рік, коли усі разом вшановуватимуть і матір-неньку і матір землю – Батьківщину і матір Божу. На її прохання і клопотання в 1914 р. Конгрес США встановив нове державне свято – день Матері. Невдовзі (з 1929р.) його узаконило багато країн, в т.ч. й Україна. Цей день став святом і родинним , і громадським, бо вшановують рідну Матір, Матір – Батьківщину і Матір Божу.

        Напевно не випадково це свято ми святкуємо у травні. Коли прокидається від cну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, а кожна квіточка, кожна стеблин очка, кожен листочок піднімається до сонця, вітаючи весну, тоді теплий вітер приносить до нас свято матері. Бо й справді, чи є на світі така людина, яка любила б так віддано, як мати, пожертвувала б усім, не вимагаючи натомість нічого. Шанувати батьків – це один з найсвятіших обов’язків людини і не сплатних боргів дітей. Батьки нас виростили, виховали, виплекали, навчили добра і любові. І як же не відплатити їм пошаною і любов’ю. Адже тільки цього їм і треба. 

         Зі святом Вас, дорогі наші матусі!

Переглядів: 361 | Додав: adminob | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz